Om Safir

Jag startade Safir Assurans 1992 och sedan dess levt med att utveckla det som kallas privata och företagsrelaterade liv- och pensionsförsäkringar.

Det är ett ämnesområde med en stor paradox. Få saker har så stora konsekvenser ges så lite tid och engagemang. Ta till exempel dammsugning. Vi gör det i 2,5 timmar i veckan i genomsnitt enligt olika undersökningar. Det är bra. Man ska städa. Men vad som hade varit ännu bättre är att ta 5 minuter av dammsugningen per vecka och lägga 30-60 minuter på sin pensionslösning en gång var tredje månad. Det är sannolikt fortfarande lika rent hemma och du kan ha räddat eller skapat miljonbelopp till sig själv och din framtid.

Förklaringen till att så få ens lägger en halvtimme per kvartal på sin framtid finns sannolikt i att det varit så svårt att sortera bland all information och alla för- och nackdelar.

Skattelättnader har kommit med inlåsningseffekter och utvecklingen har varit närmast omöjligt att följa för att mixen av olika mätetal och indexjämförelser är som att man skulle haft måttband där en centimeter kan vara allt mellan ett par millimeter och någon decimeter. Så många ger upp. Därför startade jag Safir Assurans.

Vårt bolag är inte störst och tar inte hand om flest. Vi vill inte ens det. Vi är istället för din framtid vad en personlig tränare är om du går på gym. Vi är specialister på försäkringsområdet och ser till att våra kunder får tillgång till unik kompetens och helheten av det marknaden har att erbjuda. Vi gör det på det sätt som passar varje kund bäst. Det här är en viktig skillnad.

Andra erbjuder lösningar med olika låsningar, där kunder inte kan välja fritt ur marknadens utbud. Mitt fokus är, har alltid varit, och kommer alltid att vara, att förse så många som möjligt, att på ett enkelt sätt kunna  bygga sin framtid utan inlåsningar. Det är anledningen till att vi tog fram ett eget verktyg som gör det enkelt och möjligt för vem som helst att välja, bevaka och justera sin egen avkastningsportfölj.

Parallellt med det så säkrar vi upp tryggheten med rätt försäkringar, både svenska och internationella. Vill du ha en enkel möjlighet att plocka dina russin ur marknadens hela utbud och ha tillgång till unik kompetens i pensionsfrågor så har du hittat rätt. Välkommen till din bättre framtid.

Mikael Safir, Safir Assurans AB