DET VERKTYGET GÖR

Verktyget ger råd men byter inte fonderna åt dig

Safir Fondvalsverktyg byter inte fonderna åt dig. Det gör du själv genom att logga in där du har ditt kapital eller använda de fondbytesblanketter som vårt verktyg skapar åt dig för att göra dina byten så enkla som möjligt.

 

Varför kan inte verktyget byta fonderna åt mig?

Safir Assurans är en oberoende rådgivare. För att byta fonder krävs att det är ett värdepappersbolag som hanterar bytet. Vi har valt att inte bli ombud till något värdepappersbolag och istället vara ombud till våra kunder.

För att kunna sätta våra kunders bästa i fokus vill vi kunna arbeta självständigt med alla värdepappersbolag. Dina pengar finns därför inte hos oss. Den relation vi har är som fristående rådgivare som hjälper dig att hantera marknadens olika förvaltare på enklast och bästa sätt.

 

Verktygets ambition

Vi vill skapa ett fristående, ofärgat och objektivt verktyg som hjälper dig att hitta de fonder och den fördelning du bör ha för ditt pensionskapital.

För dig som har flera försäkringar hos olika försäkringsbolag – vilket inte är ovanligt när man hunnit en bit i karriären – har vårt verktyg ytterligare en unik funktion där den jämför utbudet hos de olika bolagen och väljer de ”bästa” fonderna i respektive bolag. På så vis undviker du att, på grund av att du inte kan hela ditt förvaltningsbolags utbud, välja en mindre bra fond om det finns som är bättre i något av de bolag där du har dina pensioner.

Du får en automatisk bevakning fyra gånger om året med en uppdatering av din portfölj.

Om en av fonderna inte lyckats speciellt väl, kommer den fonden inte att finnas med i det nya förslaget.

Dyker en ny välpresterande fond upp på fondhimlen, kommer den att komma med istället.
Verktyget gör att du slipper du göra jämförelsejobbet. Det sker istället med automatik, och din insats blir fyra inloggningar per år, skriva ut förslagen, skriva under och skicka in din order (eller logga in där du har ditt kapital och gör bytet direkt). Enklare än så här kan det inte bli.

 

Välkända finansiella nyckeltal

Vi använder vanliga finansiella nyckeltal. Vi använder både kort och lång historik, och verktyget gör oss fria från ”tyckande och tänkande”. Tanken är att det ska vara en helt maskinell tjänst fri från klåfingriga händer.

Det ska vara enkelt, några enkla ”klick” och du har gjort dina val.

Få infopaket med fem snabba framtidsråd

Eller ring oss direkt

Vår affärsidé är 100 % nöjda kunder, inte bara första året, utan så länge du själv önskar.